Doe jezelf eens wat tijd cadeau

Hoe het met je gaat? De kans is groot dat je ‘druk,druk, druk’ zegt, nietwaar? De Vlaming kleeft gemiddeld 3u en 15 minuten per dag aan z’n scherm. En jij nu alweer. Maar wacht, voor je wegklikt. Dit is een investering die later in veelvoud rendeert. Dit kwartiertje tijd levert je binnenkort úren op. Ga je even mee?

Hoog tijd…om eens over ‘tijd’ te denken
Je bent niet alleen met het gevoel overladen te zijn met opdrachten. De resultaten van een bevraging van Het Laatste Nieuw stellen dat 7 op de 10 Vlamingen ervaren dat een dag te weinig uren telt. Hoe komt dat nu?

  • Een belangrijke dwingeland is de overheid:

° we moeten steeds langer werken
° we moeten steeds meer zelf als mantelzorger optreden voor zorgbehoevende naasten
° we moeten ons een leven lang bijscholen en aanpassen aan vernieuwingen in technologie en wetgeving

  • Een andere dictator is een maatschappij die ‘snel handelen’ verwacht:

“M’n Whats’App-bericht is blauw aangevinkt. Waarom antwoordt hij of zij niet?” Die vraag heb jij je wellicht ook al gesteld. Informatietechnologie maakt dat we permanent met elkaar in contact kunnen staan. En je permanent verwacht bereikbaar te zijn.

  • De commercie zet je met de rug tegen de muur: “Aanbod enkel vandaag geldig”…
  • De sociale media waarmee we onszelf permanent meten aan de andere:
    Het moet steeds flitsender, exclusiever, ‘bigger-than-life’ wil je nog het gevoel krijgen dat je meedraait in onze maatschappij. We gaan steeds meer verwachten van onszelf.

Deze factoren maken dat we ons steeds gejaagder voelen, en dat er geen tijd meer is voor wat je écht belangrijk vindt. Je prioriteiten raken ondergesneeuwd.

Maar wat willen we dan wél?

Het gevolg van deze drukmakers toont zich in de volgeboekte yogazalen, het rijzende aantal burn-outs en de digitale-detox-retraites. En dat terwijl we met z’n allen het liefst van al gewoon meer tijd willen doorbrengen met onze kinderen, familie en vrienden. Op een moment dat we liefst van al zélf kunnen bepalen. Want controle brengt rust.

Helaas…zo éénvoudig is het nu eenmaal niet
Eens je scherp gesteld hebt wat je werkelijk wil, wachten thuis in de Zuiderkempen en Beerse ook nog eens:

  • je tuin die om een snoeibeurt schreeuwt,
  • je radiotoren die al zolang eens een lik verf moeten krijgen,
  • je rookmelders (nog nagelnieuw in de verpakking, maar wanneer ging je ze ook alweer ophangen?),
  • de oprit die zo zeer onder het mos zit dat je auto er bijna afglijdt.…

Zaken die je niet graag doet, te moeilijk zijn, of die je bij je ‘to do’s’ in de categorie ‘ooit eens’ plaatst. En van waar ze je permanent een onrustig en opgejaagd gevoel geven.

Fixen en kwalitatief niksen: zo doe je het!
Wil je meer tijd voor jezelf, maar ook dat de dingen gebeuren die moéten gebeuren? Sla twee vliegen in één klap en schakel in de Zuiderkempen en Beerse TijdMakers in.

Hoe? Heel eenvoudig: Bel Elke en zeg haar welke klus je opgeknapt wil zien. Zij brengt de man of vrouw bij jou die zich met zorg over jouw klussen zal buigen. Terwijl jij met je kinderen die al zó lang beloofde trip naar Heldenland maakt!

TijdMakers – Jouw helpende hand in de buurt.

door | nov 22, 2019 | TijdMakers