Poetsen

 

 

Zonnepanelen zijn een fantastisch middel om jezelf (en in het meest gunstige geval: ook anderen) van stroom te voorzien. Hierbij is uiteraard in eerste instantie zonlicht nodig, máár, de ontvánger, jouw zonnepanelen, moeten vanzelfsprekend ook in goede conditie verkeren.

 

Zij leveren jou het meeste op, wanneer zij optimaal het licht kunnen ontvangen: dit wil zeggen: zonder hindernissen of obstakels. En laat die fotoreceptoren nu net zó gevoelig zijn dat zelfs fijn stof hun receptievermogen al aantast.

 

Daarenboven is Vlaanderen één van de meest met fijn stof vervuilde regio’s ter wereld. Het rendementsverlies van vervuilde zonnepanelen wordt geschat op zo’n 4,5 tot 8%. En in piekmomenten moet je zelfs 25% aan opbrengst inboeten.

 

Het is dus zonneklaar: een goed onderhoud van zonnepanelen betaalt zich onherroepelijk meer dan terug. Dat lees je ook op de website van deze energieleverancier.

 

En waarom zou ik dat zelf niet kunnen, vraag je je misschien af? Regen- of leidingwater dat je met de tuinslang op je zonnepanelen sproeit, bevat minuscuul organisch materiaal zoals kalk en mineralen. Dit legt een ‘film’ op je zonnepanelen die een maximaal rendement verhindert.

 

Bij een behandeling door de wasploeg van TijdMakers is dit echter niet aan de orde. Want wij maken gebruik van het osmosesysteem. Speciale filters zorgen hierbij voor 100% puur water, zonder onzuiverheden. Zepen of detergenten zijn hierbij niet nodig, waardoor jouw oplossing bovendien 100% milieuvriendelijk is.

 

Doe daarom voor reiniging zonnepanelen beroep op de vakkundige, plaatselijke en betrouwbare vaklui van TijdMakers!

Poetsen