Poetsen

Dakreiniging of ontmossen van daken is niet alleen een esthetische ingreep. Het verhoogt ook de levensduur van je infrastructuur.

Zitten er algen of heuse mosklodders op je dak? Die wortelen zich in de pannen of leien en maken hen vatbaar voor vochtinsijpeling. Eén vriesnacht is dan voldoende om je dak te beschadigen. En dan ben je verder van huis. Hier biedt ontmossen door TijdMakers al een eerste keer redding.

Jouw dakreiniging geschiedt mét of zonder reinigingsproducten. De keuze hiervoor hangt af van jouw daktype dak en de hardnekkigheid van het vuil.

Heb je een pannendak, dan maken we vaak gebruik van de hydrofuge-techniek: we leggen een kleurloze beschermlaag om jouw pannen waterwerend maken, de groei van algen en mossen vertragen en de isolatiewaarden van je dak te herstellen of behouden. 

Een tweede euvel dat zich kan voordoen: Het mos en de algen verzamelen zich door regenval in je dakgoot. De afwatering loopt op die manier verstoord en het hemelwater blijft na verloop van tijd zelfs gewoon staan. Waardoor opnieuw vochtinsijpeling ontstaat. Ook hier springen de lokale en joviale TijdMakers graag in de bres.

 

Reinigen en ontmossen van je dak is dus veel meer dan een schoonheidsoperatie. Het revitaliseert én jíj profiteert! Boek ons nu!

Poetsen